wimax ulkemizde nedne yasakWİ-MAX ÜLKEMİZDE neden yasak. İNTERNETTE wi-max ile ilgili kısa bir araştırma yaptım ve şoyle bir yazıya rastladfım aynen yazıyorum “WiMAX Nedir? WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) teknolojisi 50 kilometreye
Konu lemmings tarafından açılmış, 441 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
wimax ulkemizde nedne yasak konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 441. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #264423
Karma etkisi: 1768
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 176478
|
Wİ-MAX ÜLKEMİZDE neden yasak.
İNTERNETTE wi-max ile ilgili kısa bir araştırma yaptım ve şoyle bir yazıya rastladfım aynen yazıyorum “WiMAX Nedir? WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) teknolojisi 50 kilometreye kadar 70 Mbps hıza varabilen ve 802.16e standartlarını kullanan yeni bir kablosuz ağ teknolojisidir. Çevreye ve kullanılan ürünlere bağlı olarak Sıhhiye Yerleşkesinde yaklaşık 3,5 km bir alanda internet ağına bağlanılabilmektedir. WiMAX hizmetinden yararlanabilmek için; 1. Kullanıcıların dizüstü bilgisayarlarda gömülü olarak WiMAX arabirimlerinin bulunması, 2. PCMCIA veya harici WiMAX kartlarının olması gerekir. Yeni olan bu standart henüz ülkemizde ve Avrupa Birliği ülkelerinde çeşitli bürokratik nedenlerle ticari alan için resmen onaylanmamıştır. Ancak üniversitemiz akademik kullanım için WiMAX lisansını almıştır. ” evet yazdanda anladıgımız gibi ulkemizde henuz bu teknolojiye izin verilmemiş bunun sebepleri ne olabilir? Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=304269 Birde ben daha oncen amator radyo ile ilgili bir sitede; bu radyo verici cihazların çıkış gücünün 0,5 wattan daha fazla olması halinde ozel izin alınması gerektigi ile ilgili bir yazıyı okumustum. İste bu sınır yuzunden ornegin sivil kullanım için olan telsizler en fazla 5 km mesefade çekiyor(açık alanda) tabi ben wi-max hakkında bilgi sahibi degilim 50 km mesafeye belkide çıkış gucunun (watt) arttırılmasından kaynaklanıyordur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2008
Üye numarası: #264423
Karma etkisi: 1768
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 176478
|
http://www.wimaxturkiye.com/content/view/5/6/
bu linki okumanızı tavsiye ederim burda yazana gore cep telefonu oparatorleri bu teknolojiden korkuyormus nedne acaba? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jan 2005
Üye numarası: #1196 Yer: Aydın
Karma etkisi: 10701
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1068802
|
wimax ın çalışma frekansını bilmiyorsun sanırım
2.4 ile 66 ghz e kadar çıkabiliyor bunun zararını düşünebiliyormusun Saha da 5.4 ghz kullanılmasına izin veriliyordu diye hatırlıyorum manisa da bir maden ocağında arkadaşım kullanıyordu 8 km lik bir mesafede. Ama şehir içlerinde bildiğim kadarıyla 2.4 ghz den yüksek frekanslı wifi kullanıımı yasak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #403500
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 3435
|
afedersiniz acemiyimde bir soru sormak istiyorum.Simdi wimax'in 2.4 ilw 66 ghze kadar çıkmasının zararı nedir? ghz'in yuksek derecelerde olması neden yasak? ayrıca şehir içinde sınır neden 2.4 ghz?
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|