Windows'tan sonra Linux!http://www.veteknoloji.com/resimler/haberler/20110212082329_linux.jpg Windows'tan sonra Linux'u vuran problem! Son zamanlarda Windows'u zor durumda bırakan problem, meğer Linux'ta da varmış! Bir güvenlik araştırmacısı 'otomatik çalıştır' türü saldırıların düşük güvenlik seviyesine sahip Linux PC'leri
Konu Zülfikarım tarafından açılmış, 259 kişi tarafından görüntülenip, 3 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Windows'tan sonra Linux! konusundaki toplam yorum: 3, okunma sayısı: 259. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2009
Üye numarası: #394350
Karma etkisi: 69797
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6979033
|
![]() Windows'tan sonra Linux'u vuran problem! Son zamanlarda Windows'u zor durumda bırakan problem, meğer Linux'ta da varmış! Bir güvenlik araştırmacısı 'otomatik çalıştır' türü saldırıların düşük güvenlik seviyesine sahip Linux PC'leri nasıl etkileyebileceğini ortaya çıkardı. Conflicker ve Stuxnet gibi Windows solucanlarının USB belleklerden ağlara yayıldığı biliniyor. Bu tabi ki otomatik çalıştır özelliği etkin olduğunda meydana geliyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Microsoft, eski Windows sürümlerindeki otomatik çalıştırma özelliğini devre dışı bırakan bir yama yayınlamıştı. IBM'in X-Force güvenlik bölümünden Jon Larimer tarafından yapılan araştırmada, otomatik çalıştırmanın Linux PC'lerini de etkileyebildiği ortaya çıktı. Larimer, yaptığı sunumda bir özel bir kod içeren USB bellek ile bir ekran koruyucusundan şifre girmeden nasıl kurtulduğunu gösterdi. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=461108 Larimer'in de belirttiği gibi tanıtım, Ocak ayında yaması sunulan GNOME Evince belge görüntüleyicisindeki bir açığı kullanıyor ve makinede entegre 'açık azaltma' özelliği devre dışı bırakılmış. Araştırmadan çıkan sonuç ise şu: Bir Linux cihazında otomatik çalıştırma işlevi farklı ve kötü amaçlar için kullanılabilir... CHIP Online |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2007
Üye numarası: #137762
Karma etkisi: 15
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1050
|
Güzel çalışma ama Lunix hızla yayılmaya devam ediyor.Bilgi güzel teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2009
Üye numarası: #339402 Yer: im seni
Karma etkisi: 20148
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2014261
|
bu linux u hep merak etmişimdir acaba nasıl diye
ama bi ara deniyeceğim sırf merakımdan format atacam ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2005
Üye numarası: #38182 Yer: le gök arasında bir yerlerde...
Karma etkisi: 9309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 930034
|
teşekkürler...
![]() Düzenleyen dark_scientist : 18-02-2011 at 22:35. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Eşya Listesi | Kalenderxyx | Metin2 Online | 2 | 20-02-2012 15:39 |
| Her Yönüyle İşletim Sistemleri | hayals | İşletim Sistemleri | 10 | 27-02-2011 15:08 |
| Vİrüs Arşivi | AizHen | Trojans/Viruses/Worms | 8 | 28-07-2007 10:10 |
| Linux Çeşitleri | rand898 | Linux Dağıtımları | 4 | 12-01-2007 01:03 |
| Shadow Security Scanner acıkarını buldum yardım | dj_tehlike | Yardım | 5 | 15-09-2006 15:14 |
|
|