wireless hakkında fikirlerinize ihtiyacım varöncelikle belirteyim ki forumda buna benzer konuların tamamına gözattım.Mevcut bir konunun altına sormuştum ama hiçbir cevap alamayınca mecburi olarak yeni konu açmak zorunda hissettim kendimi. Şimdi meseleye gelelim.2 katlı bir
Konu bezginn tarafından açılmış, 953 kişi tarafından görüntülenip, 4 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
wireless hakkında fikirlerinize ihtiyacım var konusundaki toplam yorum: 4, okunma sayısı: 953. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13993
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1398232
|
öncelikle belirteyim ki forumda buna benzer konuların tamamına gözattım.Mevcut bir konunun altına sormuştum ama hiçbir cevap alamayınca mecburi olarak yeni konu açmak zorunda hissettim kendimi.
Şimdi meseleye gelelim.2 katlı bir binamız var,şuan bu binada internet mevcut bir modem ve cat5 kablolar vasıtasıyla dağıtılıyor.Modem üzerinde mac adres filtrelemesi yapılarak güvenlik sağlanıyor.Ben bu binada kablosuz internet ağı kurmak istiyorum.Elimde mevcut olan flynet marka kablosuz modemi switch olarak kullanarak bina içi yapmış olduğum ping testlerinde sorun yaşamamış olmakla beraber bazen çok küçükte olsa ping paketlerinde kesintiler olduğuna şahit oldum.(modemi her iki katta ayrı ayrı test ettim).Merak ettiğim bu kesintilerin hattın yoğun olduğu saatlerde internette kesintilere yol açıp açmayacağı,kimsenin msn de görüntülü konuşma yaparken bağlantısının gitmesini veya görüntülerinin donmasını,açıkçası "kabloluyken daha iyiydi" demelerini duymak istemiyorum. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=175472 Access point leride biraz araştırdım fakat elimde olmadığı için deneme imkanım olmadı.Şimdi,yakında interneti 2.bir binayla daha paylaşacağımızı hesaba katarak,elimdeki gibi kablosuz modemlerle mi,yoksa access point lerle mi interneti dağıtmalıyım? Fiyat olarak çok abartmadan önerebileceğiniz markalar nelerdir?(bu konuda özellikle tecrübeli arkadaşlardan fikir istiyorum).Güvenlik olarak mac filtrelemesi yapmayı düşünüyorum bunun dışında önerebileceğiniz başka seçeneklerede açığım(şifre koymayı düşünmüyorum). Son olarak internet bağlantı hızını arttırma veya 2.bir adsl bağlantısı daha yapılma ihtimali var,o yüzden siz "hızınızı arttırın" demeden ben söyleyeyim dedim Ama siz yinede mevcut bağlantı üzerinden yapın yorumlarınızı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jul 2007
Üye numarası: #133035 Yer: localhost
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 40
|
sinyalde sorunlar varsa birden fazla ap kullanabilirsin.. hepsinide "Mesh" "WDS" gibi teknolojileri kullarak aynı segmentte çalıştırabilirsin.. ne bilim sinyal gucune göre her kata ap koyabilirsin vs vs...
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=175472 güvenliğe gelince mac filtering dışında en azından wpa2 falan kullanmanı tavsiye ederim.. ayrıca SSID nide gizleyebilirsin.. alacağın ürünede gelince ilk olarak ürün üstünde "Wifi Certified" logosu olup olmadığına bakman.. sonrası markaya kalmış.. USRobotics alabilirsin.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #33153
Karma etkisi: 36
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 2931
|
ap ler bu is icin daha uygundur.birden fazla baglayip sinyalini guclendirebilirsin.
trafigin yogun oldugu zamanlarda wireless kaynakli sorun cikaricagini zannetmiyorum... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #143638 Yer: istanbul
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 13726
|
freddy ye katılıyorum. trafiğin yoğunluğu ile kesintilerin bir alakası yok. bir de, laptop unuzu kullandığınız yer ile modem arasında duvar veya duvarlar olmamasına dikkat ediniz. üç kat yukarıdan çekerken, arka balkondan almayabilir. ne kadar az duvar, o kadar sağlıklı sinyal. örneğin benimkisi 200 m. ileriden çekiyor ama arka balkon nanay. ayrıca modem i de, yüksekce bir yere yerleştirmenizde fayda var. kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13993
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1398232
|
konuyu açıp unutmuş olarak görünmek istemem.Epey bi araştırmadan sonra kablosuz modem sayısı artması ve bahsettiğim diğer binanında tamamen metal ağırlıklı prefabrik olmasından dolayı kabloluda karar kıldık.Yardımcı olan,kafa patlatan tüm arkadaşlara teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|