Yardım eden yok muuuArkadaşlar pcde bir sorunum var ve çözemiyorum sorunun kaynağını bir türlü bulamadım. Sorunum şu pcyi kapatınca adsl ışığı yanıyor ve power tuşuna basıp açtığımda bazen 10 saniye sonra bazen oturum
Konu syLabis tarafından açılmış, 488 kişi tarafından görüntülenip, 5 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Yardım eden yok muuu konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 488. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2005
Üye numarası: #24433
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8831
|
Arkadaşlar pcde bir sorunum var ve çözemiyorum sorunun kaynağını bir türlü bulamadım.
Sorunum şu pcyi kapatınca adsl ışığı yanıyor ve power tuşuna basıp açtığımda bazen 10 saniye sonra bazen oturum açıldıktan 1 dakika sonra adls ışığı sönüyor bağlantım kopuyor. Sonra genelde %80 inde böyle oldu diyebilirim pcyi kapatmadan tekrar adsl ışığı yanmıyor.Pcyi kapatıyorum ve 10 sn bekliyorum ve bağlanıyor (bazen bu şekildede bağlanmadığı oluyor yarım saat uğraşıyorum) Bazende ağ kablosunu çıkarmadanda bağlanmıyor. Pcnin açılmasıyla internet bağlantısının kopması arasındaki bu durumu çözemedim.3 Kez format atıldı virüstendir diye yine birşey değişmedi.Buna benzer bir sorunla karşılaşan arkadaşlar varsa yada nasıl çözülebileceğini bilen yardımcı olursa sevinirim. Windows xp kullanıyorum sp2 vs yok firewall yok antivirüs yok modemimin Airties Rt-110 ama aynı olay farklı markalarda olsa devam ediyor İnca vardı ondada aynı şey oluyordu bu yazıyı yazarken bile koptu şimdi tekrar pcyi kapatmam gerekicek gerek kalmadı şimdi bağlandı durduk yerde kırcam parçalıcam şimdi arkadaşlar yardım lütfen |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #59888 Yer: anakara
Karma etkisi: 12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 579
|
bende airtres kullanıyorumda hiç böyle bir şey duymadım ama aklıma iki şey geliyor ya pceyle modem arasındaki kabloda bir sorun var yada modem bozuk..bide başka bir modem denesene arkadaşından aılıp....bide pcye modemden giden kablonun yerini değiştir pcde
![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
|
Inca modemle denedim onun kablosu Usb ama ağ kablosunu kullanmadan yaptığımda yine aynı şekilde kopuyor bağlantı.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=69991 Airtiesınki ise usb değil kendi orjinal kablolarını kullanıyorum ikisininde direk yada ağ üzerinden ne şekilde denediysem hep aynı sorun. Garip olan bişey var işte pc kapandığında hemen bağlanıyor voltajla alakalı diyeceğim ama pc ve modem arasında voltajla ilgili bir ayar varmı onu bilmiyorum kafayı yicem kısacası ![]() Düzenleyen syLabis : 19-06-2006 at 19:53. Sebep: eksik yazmışım |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #59888 Yer: anakara
Karma etkisi: 12
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 579
|
ADSL değilmi ara gelsinler ozaman telekomdan....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #20664 Yer: system32/sağdan ikinci dll
Karma etkisi: 174
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 16535
|
anlattıklarına göre sanki sorunun kablodan kaynaklanıyo gibi
bence kabloların birinde kısa devre vs bişe var ve bazı zamanlar kablo kısa devre oluyo veya kablonun bi yerinde kopukluk var Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=69991 o nedenle hattı alamıyo olabilir modemin bence ilk olarak ana hattan modemine gelen iki ucu jacklı olan kabloya bak veya telefona giren kabloyu sok ve onu modeme bağlayıp dene |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
|
arada splitter var ondan kaynaklanıyordur belki en iyisi telekomu arayım ben gelsinler işleri ne
Çok teşekkür ederim arkadaşlar sorunu çözdüğümde buraya yazacağım çünkü çok sinir birşey kimsenin başına gelmez umarım düşman başına diyorum ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|