''YAŞıM YiRMi, 700 KuRuŞ MAAŞıM VAR''

http://im.haberturk.com/2011/03/11/609544_htmansetyeni.jpg?1299854306 Günümüzde evlilik programlarında ve ilgili internet sitelerinde eş arayanlar bundan 107 yıl önce bu taleplerini gazeteye verdikleri ilanlarla duyuruyordu Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü Öğretim Görevlisi Konu (-S-A-S-24-) tarafından açılmış, 577 kişi tarafından görüntülenip, 13 yanıt almış.

Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!

Karşı sistemi kendi makineniniz gibi kullandıran uzaktan yönetim programı.
  • Canlı ekran izleme,vnc ve mouse kontrolü
  • Antiviruslerce %100 tanınmaz, güncelleme garantili
  • Ortam sesi dinleme
  • Webcam izleme
  • Online/offline keylogger
  • Kopyala/Yapıştır, Clipboard Yöneticisi (Canlı)
  • Warlogger desteği
  • Çalıştırma,upload,download,yeniden adlandırma,silme,gizli çalıştırma,thumbnail görüntüleme(indirmeden dosya görme)
  • Registry yöneticisi (tam özellikli)
  • Msn şifrelerini ve geçmişteki tüm adresleri çıkartma
  • Firefox şifrelerini çözme
  • Görev yöneticisi, görev sonlandırma
  • Çalışan programları listeleme
  • Bağlı sistemlerin yaptığı işlemleri tek listede görme!
  • Binder / dosya birleştirici
  • Virus tipinde resource kullanmadan bindleme özelliği
  • Mp3,resim,jpeg,vs her türlü dosya ile birleşip,exploitler ile link üzerinden,htmlden yayılır
  • Keyloggerda dll kullanmadan system hooklarıyla loglama ve tabii dll kullanmadan kimse yapamıyorken %100 sisteme zarar vermeden stabil bütün dünya dillerinde loglama.
  • Internet Explorer 9 şifre çözme
  • Chrome Şifreleri (bütün sürümler)
  • Firefox Şifreleri (bütün sürümler)
  • Internet Exporer Şifreleri (bütün sürümler)
  • Safari Şifreleri (bütün sürümler)
  • Reklam Bot ile site reklamı, dosya yükletme, bulaştırma,vs. MSN,Yahoo Messenger,ICQ ve AIM sistemlerinin hepsini tanır. Reklam bot aynı anda birden fazla sisteme komut verebilir.
  • Browserda geçmiş verileri, form girdilerini kayıt edip trojandan erişme
  • Klavye Kilitleme
  • Mouse Kilitleme
  • Masaüstü Gizleme
  • Sistemlere takılı flash/usb disk varsa bulaştırma Birden fazla sisteme aynı anda autorun oluşturabilir.
  • Uzaktan exe yükletme Aynı anda birden fazla sisteme exeleri tek komutla yükletebilir.
  • Fake sistem kilitleme. Tek tıklama ile karşı sistemi restart/yeniden başlat moduna geçmiş gösterip kilitleme. Kullanıcı fişten çekmediği sürece siz istemedikçe bilgisayarı kapatamaz, yeniden başlatamaz.
  • Karşı sistemin yeniden başlatılma talebinde masaustu ve bütün ekranı kapanıyor gibi gösterip kapanış sesini çalara kullanıcıyı bekletme. Kullanıcı sistemi kapatmak istediğinde siz izin vermezseniz windows kapanmaya çalışıyor gibi görünür ancak yonetim panelinden her türlü işlem yapılır.
  • Sistem servislerini yönetme
  • Outlook şifreleri çözme. (bütün outlook versiyonları outlook expressler dahil)
  • Otomatik güncelleme özelliği ile yakalanma durumunda kısa sürede otomatik güncelleme alma
Sadece 690 TL! Satın almak için iletişim formunu kullanabilirsiniz.

Ayrıca, iki farklı üst sürümü var:
Özel Trojan 990 TL: İstediğiniz isimle çalışıp, istediğiniz yere kopyalanır ve başlangıçta, msconfig'de, registry'de görünmez.
ÖZEL TROJAN 1490 TL: Görev yöneticisinde ve sistemin hiç bir yerinde görünmez.

Sürümler: 1200 TL: - Kimsenin bulamayacağı şekilde çalışır!> m3hm3t. 1750 TL: %100 gizlidir, RAM'de çalışır ve bentrojanim.exe olarak çalışsa dahi hiç bir yerde görünmez.

Wardom.Com.TR bir bilgisayar güvenliği sitesidir; hack konuları bilgisayar güvenliğinin ve bilgisinin uç noktaları olduğundan dolayı, kullanıcıları bu konularda bilgilendirmek ve güvenliklerini arttırmak için yazılmaktadır.

Geri Dön   Wardom.Com.TR > Milli ve Dini Unsurlar > Türk ve Dünya Tarihi > Dünya Kültürü ve Toplumsal Yaşam (Araştırmalarınız)
Üye Ol Sözlük Üye Listesi Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Başlıkları: 700 kurus maasim var yasim yirmi
Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
''YAŞıM YiRMi, 700 KuRuŞ MAAŞıM VAR'' konusundaki toplam yorum: 13, okunma sayısı: 577.

Eski 11-03-2011, 16:47   #1
(-S-A-S-24-)
Forum Ustası

(-S-A-S-24-)'s Avatar

Üye numarası: #96972
Yer: ...................................
Karma etkisi: 30268 (-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000(-S-A-S-24-) seviye: 2000
1stClass Üye 
Smile ''YAŞıM YiRMi, 700 KuRuŞ MAAŞıM VAR''

Günümüzde evlilik programlarında ve ilgili internet sitelerinde eş arayanlar bundan 107 yıl önce bu taleplerini gazeteye verdikleri ilanlarla duyuruyordu

Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=466546

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü Öğretim Görevlisi Sıddık Akbayır'ın arşivindeki Osmanlı gazetelerinde yer alan izdivaç ilanları, ''ilanla evlilik'' konusunun, her dönem güncelliğini koruduğunu gösteriyor.

Osmanlı döneminde Samsun'da yayımlanan Musavvar Malumat Gazetesi'ndeki izdivaç ilanlarında kullanılan dilin zarifliği, eş arayan kişilerin genç oluşu ve taleplerde genellikle ''musikiden anlar'' ifadesinin bulunması dikkat çekiyor.

''Yumuşak huyluyum, kadınlığın esaretinden müştekiyim, işret asla kullanmam, tütün içmem, idaremi bilirim, iyi evlat terbiye eder, ev işlerini yapmağa gücü yeter, musikiden anlar bir refikaya talibim'' gibi ilanların o dönemde sadece erkeklerin verebildiği görülüyor.

''O DÖNEMKİ İLANLARIN DAHA SAMİMİ, DAHA İÇTEN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ''
Sıddık Akbayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'da 107 yıl önce Osmanlıca olarak yayınlanan gazetelerde yaptığı kent kültürü araştırmasında rastladığı izdivaç ilanlarının ilgisini çektiğini söyledi.

İzdivaç ilanlarının tarihinin oldukça eskiye dayandığını belirten Akbayır, ''Bu incelemede 'yalnızlığın' dünyanın en uzun ve eski cümlesi olduğunu gördüm. Her dönemde, kitle iletişim araçlarının, insanların yalnızlığına çare olabileceği umudunu taşıdığını söylemek mümkün. Gazetelerde, yalnızlığın Osmanlıcası da vardı. Dönemin kültürel yapısını yansıtan bir gramerle insanlar kendilerine eş arıyorlar. O dönemki ilanların daha samimi, daha içten olduğunu görüyoruz'' dedi.

Osmanlı döneminde gazetelerde yer alan izdivaç ilanlarında aranan özellikler daha net olduğunu vurgulayan Akbayır, şöyle devam etti:

''Bir ayrıntı çok önemli. İlanları sadece erkekler verebiliyor. Kadınlar için bu o dönemde ayıp karşılanıyor. Günümüzde ise bu ilanların yerini evlilik programları alıyor. Nurseli İdiz'le başlayan modanın hiç de yeni olmadığını, 107 yıl önceki gazeteleri incelediğimizde fark ediyoruz. Şimdi, neredeyse her kanalda artık insanlar ekrana çıkarak eş arıyor.''

''Ben bir zabitim. Rütbem Mülazım, memuriyetim şehirde. Yaşım yirmi altı. Yumuşak huyluyum, kadınlığın esaretinden müştekiyim (şikayetçiyim). İşret (içki) asla kullanmam. Tütün içmem. İdaremi bilirim. Başka gelirim olmadığı gibi kimsem de yoktur. Yirmi iki yaşlarında, iyi huylu, inas mektebi idadiyesi (Kız Lisesi) derecesinde tahsil görmüş, iyi evlat terbiye eder, ev işlerini yapmağa gücü yeter, musikiden anlar, sadeliği sever, bir refikaya talibim. Şartlar uygun olduğu takdirde evvela vekil veya velisinin (muhterem Malumat vasıtasıyla) adreslerini bildirmelerini arz eylerim. (H. Celal)''

''YAŞIM YİRMİ, 700 KURUŞ MAAŞIM VAR'' ''Bir validem var. Askerim. 700 kuruş maaşım var. Yaşım yirmidir. Asil ve güzel bir kız ile izdivaç etmek istiyorum. Bunun için şu özelliklere sahip bulunması lazımdır: 14 ila 17 yaşında bulunması, Bir parça musikiye aşina olmalı, Benim maaşım kadar bir gelire sahip bulunması, Oldukça mutaassıp olmalı. Bu şartlar dahilinde dest izdivacı arzu edecek hanımefendilerin ya adreslerini bildirmesini veya gazetenizle adresime müracaat etmesini arz eylerim. (H.N.)''

''SERVETİ AZ VEYA ÇOK OLSA DA KABUL EDERİM'' ''Otuz yaşındayım. Henüz evlenmedim. Asil bir aileye mensup olduğum gibi güzel ve asil bir hanım kız ile izdivaç edip bir aile teşkil etmek isterim. Dört bin lira gelirim var. Hiçbir şeye ihtiyacım yok. Yalnız ihtiyacım, iffet sahibi bir kız ile izdivaç etmektir. Benim ile teşriki hayat edecek olan refika-i müstekbalemin (müstakbel eşimin) serveti az veya çok olsa da kabul ederim. Asil bir aileye mensup olmak, yirmi yaşından küçük ve yirmi beşten büyük olmamalı. Okur yazar, biraz musikiye aşina olmalı. Bu şartlar dahilinde izdivaca talip olanlara adresimi bildiririm. M.H.''

''EN MÜKEMMELİNDEN DÖRT YÜZ KURUŞ MAAŞLA İSTİHDAM EDİLMEKTEYİM'' ''Samsunluyum. Samsun'da devair merkeziyeden (merkezi devlet işlerinde) en mükemmelinde dört yüz kuruş maaşla kitabette istihdam edilmekteyim. İki evim vardır. Birinde kendim oturuyorum, diğerini de kiraya veriyorum ve az çok araziye de malikim. Musikiye fevkalade merakım vardır. Huyum iyidir. Musikiye aşinayım. Yirmi yaşındayım. Münevver, musikiye aşina bir refika-i hayat isterim. Refika-i hayatımın benden büyük bir yaşa malik olmasını istemem. Talep vukunda fotoğrafını tetkik ederim. Daha bir çok olumlu özelliğe sahip bulunuyorum. Talep olanlar adresime müracaat buyursunlar. Samsun'da İskenderiye Oteli'nde Yusuf Ziya Bey vasıtasıyla. A.N.''

''HOPPALIK, ZÜPPELİK İSTEMEM'' ''On sekiz yaşına girmiş, kalbi, dimağı payitahtın nuru irfan medeniyetiyle tenvir etmiş. (İstanbul'un çağdaşlığının ilim ışığı ile aydınlanmış) Samsun'un havayı samimiyetinde (samimi havası içinde) oldukça yüksek bir ailenin dest tertibinde (terbiyesi ve gözetiminde) büyümüş bir Türk genciyim. İçki kullanmam. Kahve nedir bilmem. Hoppalık, züppelik istemem. 15-16 yaşlarında, aklı başında, gözü evinde, eli kalbinde, tahsili yerinde, asil ve necip bir aileye mensup sevimli bir kızla evlenmek istiyorum. 500 kuruş aylık gelirim, mükemmel bir evim ve ufak bir arsam var.Ancak saadetimizin devamı için refika-i müstakbelimin (müstakbel eşimin) biraz servet sahibi olmasını dilerim. İstanbul için iç güvey girilir. Bu şartları kabul edenler olursa Samsun'da İskenderiye Oteli'nde Yusuf Ziya Bey delaletiyle (aracılığıyla) M.H. Bey'e müracaat etmelidirler.''

''GÖZÜ KARA VE BOYU 1.64 OLMALIDIR'' ''Evlenmek istiyorum. Yaşım yirmi dokuz. Rütbem Mülazımevvel'dir. Maaşım sekiz yüzdür. Kimsem yoktur. İçki kullanmam. Halihazırda İstanbul'un en iyi yerinde vazife ifa etmekteyim. Refika-i hayatımda başlıca bulunması lazım gelen özellikler şunlardır, Evvela, yaşı 18-20 olmalıdır. Ayrıca orta halli bir aileye mensup olup, bir evi olmalıdır. Gözü kara ve boyu 1.64 olmalıdır. Bu şartlarla desti izdivacı arzu edecek hanımlar adresime bildirsinler. H.T''

kaynak

Düzenleyen (-S-A-S-24-) : 11-03-2011 at 16:50.
(-S-A-S-24-) Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Görüntülediğiniz konu içerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan Wardom Internet Adresimizde 5651 Sayılı Kanunun 8. Maddesine ve T.C.Knın 125. Maddesine göre yayınlanmakta olup içeriğinden yazarı sorumludur. Bu konu hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için webmaster \@wardom.org adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 3 (üç) gün içerisinde Wardom yönetimi olarak tarafımızca gereken işlemler yapılacak ve avukatlarımız size dönüş yapacaktır.
Eski 11-03-2011, 16:50   #2
Sofist
Forum Kalfası

Sofist's Avatar

Üye numarası: #367019
Yer: Eskişehir
Karma etkisi: 18359 Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000Sofist seviye: 2000
Kullanıcıya MSN yolu ile mesaj gönder

Eheh az önce o habere bakıyordum ben de,ne güzel düşünüyormuş o dönem insanlar.
Sofist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-03-2011, 16:52   #3
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

Üye numarası: #39488
Yer: kripton
Karma etkisi: 42827 metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000
1stClass Üye 

mülazım : teğmen

mülazım-ı evvel : üsteğmen
metatron Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-03-2011, 17:27   #4
nesta_34
Forum Ustası

nesta_34's Avatar

Üye numarası: #336256
Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544 nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000
1stClass Üye 

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi metatron Mesajı Göster
mülazım : teğmen

mülazım-ı evvel : üsteğmen
mülazım = teğmense öncesi üsteğmen mi oluyor ?
nesta_34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 11-03-2011, 17:33   #5
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

Karma etkisi: 42827 metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000metatron seviye: 2000
1stClass Üye 

öyleymiş..

Eski 03-02-2012, 18:18   #6
ESTERGON
Moderator

ESTERGON's Avatar

Üye numarası: #47801
Yer: im KALBİN
Karma etkisi: 44090 ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000
Atatürk Çalışmaları Ödülü 6.Oskar ödülü kazanan üyelerimiz. 
100 Yıl Önce Evlilik İlanları

100 Yıl Önce Evlilik İlanları

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü Öğretim Görevlisi Sıddık Akbayır’ın arşivindeki Osmanlı gazetelerinde yer alan izdivaç ilanları, ”ilanla evlilik” konusunun, her dönem güncelliğini koruduğunu gösteriyor.

Osmanlı döneminde Samsun’da yayımlanan Musavvar Malumat Gazetesi’ndeki izdivaç ilanlarında kullanılan dilin zarifliği, eş arayan kişilerin genç oluşu ve taleplerde genellikle ”musikiden anlar” ifadesinin bulunması dikkat çekiyor.

”Yumuşak huyluyum, kadınlığın esaretinden müştekiyim, işret asla kullanmam, tütün içmem, idaremi bilirim, iyi evlat terbiye eder, ev işlerini yapmağa gücü yeter, musikiden anlar bir refikaya talibim” gibi ilanların o dönemde sadece erkeklerin verebildiği görülüyor.

İzdivaç ilanlarının tarihinin oldukça eskiye dayandığını belirten Akbayır, ”Bu incelemede ‘yalnızlığın’ dünyanın en uzun ve eski cümlesi olduğunu gördüm. Her dönemde, kitle iletişim araçlarının, insanların yalnızlığına çare olabileceği umudunu taşıdığını söylemek mümkün. Gazetelerde, yalnızlığın Osmanlıcası da vardı. Dönemin kültürel yapısını yansıtan bir gramerle insanlar kendilerine eş arıyorlar. O dönemki ilanların daha samimi, daha içten olduğunu görüyoruz” dedi.

Osmanlı döneminde gazetelerde yer alan izdivaç ilanlarında aranan özellikler daha net olduğunu vurgulayan Akbayır, şöyle devam etti:

”Bir ayrıntı çok önemli. İlanları sadece erkekler verebiliyor. Kadınlar için bu o dönemde ayıp karşılanıyor. Günümüzde ise bu ilanların yerini evlilik programları alıyor. Nurseli İdiz’le başlayan modanın hiç de yeni olmadığını, 107 yıl önceki gazeteleri incelediğimizde fark ediyoruz. Şimdi, neredeyse her kanalda artık insanlar ekrana çıkarak eş arıyor.”

İşte samimi evlilik ilanları

”Ben bir zabitim. Rütbem Mülazım, memuriyetim şehirde. Yaşım yirmi altı. Yumuşak huyluyum, kadınlığın esaretinden müştekiyim (şikayetçiyim). İşret (içki) asla kullanmam. Tütün içmem. İdaremi bilirim. Başka gelirim olmadığı gibi kimsem de yoktur. Yirmi iki yaşlarında, iyi huylu, inas mektebi idadiyesi (Kız Lisesi) derecesinde tahsil görmüş, iyi evlat terbiye eder, ev işlerini yapmağa gücü yeter, musikiden anlar, sadeliği sever, bir refikaya talibim. Şartlar uygun olduğu takdirde evvela vekil veya velisinin (muhterem Malumat vasıtasıyla) adreslerini bildirmelerini arz eylerim. (H. Celal)”

”YAŞIM YİRMİ, 700 KURUŞ MAAŞIM VAR” ”Bir validem var. Askerim. 700 kuruş maaşım var. Yaşım yirmidir. Asil ve güzel bir kız ile izdivaç etmek istiyorum. Bunun için şu özelliklere sahip bulunması lazımdır: 14 ila 17 yaşında bulunması, Bir parça musikiye aşina olmalı, Benim maaşım kadar bir gelire sahip bulunması, Oldukça mutaassıp olmalı. Bu şartlar dahilinde dest izdivacı arzu edecek hanımefendilerin ya adreslerini bildirmesini veya gazetenizle adresime müracaat etmesini arz eylerim. (H.N.)”

”EN MÜKEMMELİNDEN DÖRT YÜZ KURUŞ MAAŞLA İSTİHDAM EDİLMEKTEYİM” ”Samsunluyum. Samsun’da devair merkeziyeden (merkezi devlet işlerinde) en mükemmelinde dört yüz kuruş maaşla kitabette istihdam edilmekteyim. İki evim vardır. Birinde kendim oturuyorum, diğerini de kiraya veriyorum ve az çok araziye de malikim. Musikiye fevkalade merakım vardır. Huyum iyidir. Musikiye aşinayım. Yirmi yaşındayım. Münevver, musikiye aşina bir refika-i hayat isterim. Refika-i hayatımın benden büyük bir yaşa malik olmasını istemem. Talep vukunda fotoğrafını tetkik ederim. Daha bir çok olumlu özelliğe sahip bulunuyorum. Talep olanlar adresime müracaat buyursunlar. Samsun’da İskenderiye Oteli’nde Yusuf Ziya Bey vasıtasıyla. A.N.’

”HOPPALIK, ZÜPPELİK İSTEMEM” ”On sekiz yaşına girmiş, kalbi, dimağı payitahtın nuru irfan medeniyetiyle tenvir etmiş. (İstanbul’un çağdaşlığının ilim ışığı ile aydınlanmış) Samsun’un havayı samimiyetinde (samimi havası içinde) oldukça yüksek bir ailenin dest tertibinde (terbiyesi ve gözetiminde) büyümüş bir Türk genciyim. İçki kullanmam. Kahve nedir bilmem. Hoppalık, züppelik istemem. 15-16 yaşlarında, aklı başında, gözü evinde, eli kalbinde, tahsili yerinde, asil ve necip bir aileye mensup sevimli bir kızla evlenmek istiyorum. 500 kuruş aylık gelirim, mükemmel bir evim ve ufak bir arsam var.Ancak saadetimizin devamı için refika-i müstakbelimin (müstakbel eşimin) biraz servet sahibi olmasını dilerim. İstanbul için iç güvey girilir. Bu şartları kabul edenler olursa Samsun’da İskenderiye Oteli’nde Yusuf Ziya Bey delaletiyle (aracılığıyla) M.H. Bey’e müracaat etmelidirler.”

”GÖZÜ KARA VE BOYU 1.64 OLMALIDIR” ”Evlenmek istiyorum. Yaşım yirmi dokuz. Rütbem Mülazımevvel’dir. Maaşım sekiz yüzdür. Kimsem yoktur. İçki kullanmam. Halihazırda İstanbul’un en iyi yerinde vazife ifa etmekteyim. Refika-i hayatımda başlıca bulunması lazım gelen özellikler şunlardır, Evvela, yaşı 18-20 olmalıdır. Ayrıca orta halli bir aileye mensup olup, bir evi olmalıdır. Gözü kara ve boyu 1.64 olmalıdır. Bu şartlarla desti izdivacı arzu edecek hanımlar adresime bildirsinler. H.T”

Düzenleyen ESTERGON : 03-02-2012 at 18:52. Sebep: mükerrer
ESTERGON Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-02-2012, 18:28   #7
nesta_34
Forum Ustası

nesta_34's Avatar

Üye numarası: #336256
Yer: Gök Kubbe İçinde
Karma etkisi: 129544 nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000nesta_34 seviye: 2000
1stClass Üye 

Adamlar sanki Devlet Türk Klasik Müziği Korusuna bayan eleman arıyorlar

Bir dikkat çekici şartta aradıkları eşler 14-15-16 yaşlarında olacak..O zamanlarda normaldi demek günümüzde ya sapık yada sübyancı ..
nesta_34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-02-2012, 18:43   #8
thebeatles
Forum Ustası

thebeatles's Avatar

Üye numarası: #196073
Yer: LALELİ
Karma etkisi: 46157 thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000thebeatles seviye: 2000

bızım peder 13 yasında evlenmıs ya eskıden normalmıs bu yaşlar
thebeatles Çevrimiçi   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-02-2012, 20:16   #9
necdet35
Super Moderator

necdet35's Avatar

Üye numarası: #74599
Yer: Wa®dom
Karma etkisi: 195575 necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000necdet35 seviye: 2000
6.Oskar ödülü kazanan üyelerimiz. Atatürk Çalışmaları Ödülü 

Bende günümüzden birkaç örnek vereyim ESTERGON Smodumun hoş görüsüne sığınarak

ÇOK ÖZEL BAYANLAR BEN SEVMEK İSTİYORUM ben sevmek istiyorum Tertemiz sevmek. sevmek istemem küçük bir bebeğin annesinden istediği safça istekle aynı. sıcaklığında güzel düşler görmek, güzel bir...

ÖZEL BAYAN İSTİYORUM BEN 47 YAŞIND AOLGUN NE İSTEİDĞİNİ BİLEN SEXSİ SEVEN SEXSİ YUREKDEN YAŞAYAN BİR BEYİM BENİMLE SINIRSIZ BİR SEX YAŞAMAK İSTEYEN KAYSERİ N...

BEN 47 YAŞINDAYIM 45-70 ARASI OLGUN KAPALI AÇIK EVLİ DUL BEKAR BAYANLA İLİŞKİ KURMAK İSTİYORUM HER ŞEY KARŞIKLI OLMAK ŞARTI İLE TEMİZ BAKIMLI BAYAN İSTİYORUM İLGİLENEN KİŞİLERİN MESAJ BIRAKMASINI İSTİYORUM

izmir ve egeden tek erkek fantazisi olan çiftler arıyorum slm adım mesut izmirliyim ege ve izmrden tek erkek fantazisi oln çiftler ekleyin ciddiyseniz kendineize güveniyosanız sanalcı değilseniz ekleyin bakımlı yakışık...

Ve daha binlercesi dejenerasyonun geldiği son nokta güleriz ağlanacak halimize
necdet35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-02-2012, 22:49   #10
ESTERGON
Moderator

ESTERGON's Avatar

Karma etkisi: 44090 ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000ESTERGON seviye: 2000

Haklısın Necdetim, geldiğimiz son nokta sexin zirvesi, gerisi önemli değil.

Eski 03-02-2012, 23:29   #11
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

1stClass Üye 

http://www.wardom.com.tr/yasim-yirmi...html?p=3628172

Eski 04-02-2012, 00:19   #12
ESTERGON
Moderator

ESTERGON's Avatar

Meta, olay tarihi olduğu için buraya gönderde birleştireyim.

Eski 04-02-2012, 00:52   #13
metatron
Super Moderator

metatron's Avatar

1stClass Üye 

halledilmiştir.

selam verdik borçlu çıktık elimde mouse, klavyeye hiç dokunmadan sörf yapıyodum nette. sırf bu yazıyı yazmak için o kutsal popomu kaldırıp klavyeye gittim

Eski 04-02-2012, 01:47   #14
ESTERGON
Moderator

ESTERGON's Avatar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi metatron Mesajı Göster
halledilmiştir.

selam verdik borçlu çıktık elimde mouse, klavyeye hiç dokunmadan sörf yapıyodum nette. sırf bu yazıyı yazmak için o kutsal popomu kaldırıp klavyeye gittim

Üzüldüm ya seni böyle rahatsız etmek biraz ayıp oldu ama idare ediver.

Allah razı olsun.

Üye Olmadan Yorum Yazmak İçin Tıklayın!
Konudaki toplam yorum: 13, okunma sayısı: 577.

Etiketler
estergon

Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama

Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Gömülü Yirmi Yaş Dişleri ile ilgili Sorunlar Ulu Sağlık 4 03-01-2011 20:29
gençTarifeliye internet 0.50 kuruş mustione Mobil Operatörler 0 12-05-2010 12:31
Bize 2.74 YTL, yabancıya 45 kuruş... JaS33N Güncel 2 25-12-2008 15:35
AKP'ye göre Kıbrıs'ın değeri 3 kuruş / Video alpertunga. Siyaset 11 11-10-2008 18:55
Yirmi Saniye... ihvan Genel 1 17-09-2006 19:10

Gönderme Kuralları