Yazıcılar ve Faxlar GörünmüyorArkadaşlar Merhaba, Bilgisayarımda yazıcıları göremiyorum hatta yazıcılar ve faksları açamıyorum bile.. Bunun nedenini araştırdım spoolsv.exe diye bir program çalışıyor buda cpu'yu çok fazla kullanıyor aktif olduğunda ekrn.exe de yüksek cpu
Konu FenerLee tarafından açılmış, 407 kişi tarafından görüntülenip, 2 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Yazıcılar ve Faxlar Görünmüyor konusundaki toplam yorum: 2, okunma sayısı: 407. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2006
Üye numarası: #55579
Karma etkisi: 18
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1167
|
Arkadaşlar Merhaba,
Bilgisayarımda yazıcıları göremiyorum hatta yazıcılar ve faksları açamıyorum bile.. Bunun nedenini araştırdım spoolsv.exe diye bir program çalışıyor buda cpu'yu çok fazla kullanıyor aktif olduğunda ekrn.exe de yüksek cpu kullanıyor ve bilgisayarın yavaş çalışmasına neden oluyor.. spoolsv.exe dosyasını kapattığımda herşey normale dönüyor bilgisayar normal seyrine geri dönüyor.. fakat bu seferde hiçbir yazıcıyı göremiyorum yazıcılar ve faksların içi boş oluyor... spoolsv.exe çalışmadığında hiçbir yazıcı çalıştırılamıyor... hizmetlerden yazıcı biriktiricisini durdurduğumda yine aynı işlem oluyor elimden birşey gelmiyor.... Bukonuda bilgi ve deneyimlerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler... Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=508125 Bu arada yazdırılmayı bekleyen binlerce belge de gözüküyor yazmayı unutmuşum.. Düzenleyen FenerLee : 19-10-2011 at 17:51. Sebep: unutkanlık :) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Apr 2010
Üye numarası: #442472
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Az önce bende de buna benzer bir sorun oldu. Şöyle bir şey buldum: http://support.microsoft.com/kb/314876/tr
Sorunu çözdüm. Umarım yardımcı olur.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Elit Üye
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #16901 Yer: yeniden Ankara
Karma etkisi: 13993
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1398232
|
Spoolsv.exe normalde windows yazıcı hizmetinin adıdır.Ancak bu ismi kullanan trojanlarda yok değil.Bilgisayarında trojan kontrolü yaptırdıktan sonra servisin ne kadar cpu kullandığını kontrol edebilirsin.Bu servisi kapattığın zaman yazıcıları görememen gayet normal
![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Bu Konuda Aradığınızı Bulamadıysanız Şunlara Bakmanızı Öneririz
|
||||
| Konu | Konu Yazarı | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Öğrencinin Dostu HP Kablosuz Yazıcılar | Elvis | Donanım Haberleri | 0 | 06-06-2011 22:58 |
| Canon'dan Enerji Tasarruflu Yazıcılar | Elvis | Donanım Haberleri | 4 | 08-10-2010 21:18 |
| HP Bağlan-Yazdır Yazıcılar Piyasada | Elvis | Donanım Haberleri | 2 | 14-05-2010 10:50 |
| Yeni 'Tarih Yazıcılar' serisi! | uygarozdemir | Fenerbahçe - Galatasaray | 0 | 18-12-2007 00:49 |
| metatron | Genel | 6 | 07-04-2006 00:35 | |
|
|