Yazılım Hakkı KiminArkadaşlar eski çalıştığım şirkette 4-5 adet yazılım geliştirdim. Daha sonra o şirketten ayrıldım yanlız alacağım para vardı 1 ay içinde öderim dediler ben de çıkışımı versinler diye parayı aldım diye
Konu sacitkral tarafından açılmış, 406 kişi tarafından görüntülenip, 11 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Yazılım Hakkı Kimin konusundaki toplam yorum: 11, okunma sayısı: 406. |
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Mar 2007
Üye numarası: #114801
Karma etkisi: 69
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 6369
|
Arkadaşlar eski çalıştığım şirkette 4-5 adet yazılım geliştirdim. Daha sonra o şirketten ayrıldım yanlız alacağım para vardı 1 ay içinde öderim dediler ben de çıkışımı versinler diye parayı aldım diye muhasebede imzamı attım.
Şimdi 1 sene oldu ödemiyorlar paramı . Ben de elimdeki programlarda değişiklik yaparak internet sitemde ve bazı satış sitelerinde satışa çıkardım paramı çıkarmak amaçlı. Şimdi beni arayıp seni mahkemeye vereceğiz diyorlar. Programları herhangi bir yere satamadım henüz program ismini ve arkaplan resimleri de değişik. Bu adamlar yasal olarak benden tazminat alabilirler mi? veya programların onların olduğunu nasıl ispat edecekler. Bu yapmış olduğum programları sattıkları yerler var faturalı olarak ve bakanlığa da çok çok eski kodları gönderilmişti ancak gönderildikten sonra çok fazla değişiklik yapıldı programlarda. Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] Şİmdi sadece internet sitesine dayanarak benden bir hak talep edebilirler mi? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #325409
Karma etkisi: 11988
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1198260
|
Alıntı:
İmkansız senden birşey talep edemezler (eğer programda eski şirket yazmıyorsa) |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2006
Üye numarası: #102321 Yer: AnTaLyA
Karma etkisi: 16028
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1602092
|
bence kaynak kodlar aynıysa yani programın %60 ı aynıysa ceza alman mumkun...ancak bunu burda degilde bir avukatla gorusmeni oneririm..sonunda basını cok agrıtacak sonuclar dogurabilir
![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
|
Teşekkürler avukatla da görüştüm ancak bu tür durumlarla pek karşılaşılmadığı için net cevapta alamadım açıkçası ben de bir şey çıkacağını zannetmiyorum ancak yine de tedbiri elden bırakmamak gerekir. BAşına bu şekilde bir şey gelen varsa yorumlarını esirgemesin.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #325409
Karma etkisi: 11988
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1198260
|
ne programıydı ?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Dec 2004
Üye numarası: #975 Yer: Melbourne
Karma etkisi: 0
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 8202997
|
Programın telif hakkı alındı ise (lisanslı program yapıyor ise) ve sizin eskiden aynı şirkette çalıştığınızı ıspatlarsa çaldığınızı söyleyerek size cezayi uygulamda buluna bilinir mesela ben programın bire bir aynısını yazsam bana gelip birşey diyemez neden çünkü o şirket ile hiçbir bağlantım yok programı oturdum yazdım kaynak kodları benziyor der işin içinden çıkarım ama sizin eskiden bir bağlantınızın olması işleri değiştiriyor.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Cool Çırak
|
Tamam ama ortada bir satış yok zaten.İnternet sitesinde ekran görüntüsü bile yok.Çaldı dese de zaten tamamını ben geliştirmişim yazılımların. Kaynak kodlarının elimde olması çok normal ki bana bilgisayar bile tahsis edilmedi kendi bilgisayarımda geliştirdim. Yani ben internette şöyle ilan verdim özel çözümler sunuyorum firmaya özgü diye. Nerden ispat edebilir ki?
Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] İspat etse ortada bir program yok zaten benim de şirketim yok. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #229446 Yer: adalı
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1456255
|
senin hakkını ödemiyorsa acıma kardeşim, yapabileceğin en büyük çirkefliği yap.
ben giden paraya acımam ama hakettiğim parayı vermiyolarsa 1 lirada olsa hakkımı ararım. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2008
Üye numarası: #213152 Yer: İstanbul
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1444875
|
Alıntı:
o firmaya da paramı vermesseniz, rakip firmaya programları ufak bir değişiklikle satacağım diceksin...tehdit edip paranı almaya çalışacaksın.. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Cool Çırak
|
Ewet talep ettiğim paranı çok daha fazlasını hakettim o şirkette . Pazar demedim gece demedim çalıştım. Hep gazla çalıştım kendi şirketim gibi. Ama gördüğüm muamele sonunda paramın üstüne yatmak.
Zaten bu parayı vermemek için bi bahane bu da.Paramı ver ilanları kaldıracağım dedim ama derdi başka adamın. Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] Sonuçta zarar verebileceğim çok nokta var. Ancak boşa düşmek ve hazırlıksız yakalanmak istemem.Sonuçta kariyerim söz konusu. Bana dava açılması bile büyük şirketlere girmemi engelleyebilir belki. Neyse |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2009
Üye numarası: #354785
Karma etkisi: 1903
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 190052
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cool Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Aug 2005
Üye numarası: #32669 Yer: in mind...
Karma etkisi: 629
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 62291
|
telif hakkını alabilirsen iyi olur... ayrıca kodların kendi yazdığını ispat edebilecek kanıtın varsa tazminat davası da açabiliyor olman gerek.. bi de şöyle bir olay var bunu da araştırmanda fayda var sanıyorum..
Kaynak: [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] [Bu tur paylasimlar yasak oldugu icin link kaldirilmistir. Lutfen tekrar yayinlamayiniz.] "bir çalışan eğer çalıştığı firma için bir buluş geliştirirse yada işlerin daha kısa sürede- faydalı bir şekile getirecek bir uygulama gerçekleştirirse işveren ona bu çalışması için ücret ödemekle yükümlüdür.. "(iş kanunu madde ..) bunu da bir araştır bence ![]() |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|