Yazılım İstekSelamlar. Kafama takılan bir soru vardı sizlere sormak istedim. Linux için CpuZ ve SpeedFan benzeri yazılımlar mevcutmu acaba? CPUZ'yi geçtim. ama Fan Hızımı yazılım aracılığı ile Kontrol etmeme yarıyan birşeyler
Konu \Emix tarafından açılmış, 686 kişi tarafından görüntülenip, 5 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Yazılım İstek konusundaki toplam yorum: 5, okunma sayısı: 686. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2006
Üye numarası: #70654 Yer: Ankara
Karma etkisi: 14179
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1417002
|
Selamlar.
Kafama takılan bir soru vardı sizlere sormak istedim. Linux için " CpuZ ve SpeedFan benzeri yazılımlar mevcutmu acaba? CPUZ'yi geçtim. ama Fan Hızımı yazılım aracılığı ile Kontrol etmeme yarıyan birşeyler varmı ve varsa önerebilirmisiniz acaba? Teşekkür ederim. ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #231826 Yer: yeppa yeppa party:)
Karma etkisi: 83
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 7906
|
Pekala, bu riskli bir işlem yani bilgisayarın zarar görebilir. Sorumluluk sana ait olmakla birlikte, çok olmazsa olmazlardansa yapmananı tavsiye ediyorum
karar senin ve başlıyoruzöncelikle lm-sensors'un yüklü olması gerekir dağıtımını bilmediğim için komutlarını yazmıyorum terminalde (elbette ki root yetkileriyle) PHP Kod:
fanX: x RPM (min = x RPM, div = x) eğer hız (rpm) ve divisor sıfırdan büyükse PHP Kod:
/etc/fancontrol dosyası PHP Kod:
FCTEMPS = cpu sıcaklığını okuyan aygıtın (device) yeri FCFANS = fan hızını okuyan aygıtın (device) yeri MINTEMP = cpu fanının devre dışı kalacağı minumum sıcaklık değeri. 0 c tavsiye edilmiyor olduğu gibi bırakabilirsiniz. MAXTEMP = cpu fanının maks. hızda çalışması için belirlenen sıcaklık değeri. minstop, minstart bunlarıda olduğu gibi bırakabilirsiniz. ve son olarak PHP Kod:
![]() Düzenleyen magnox : 06-09-2008 at 00:02. Sebep: renk |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1417002
|
![]() Pardus 2008 Kurdum Ubuntu kuracaktım ekran kartımdan dolayı olmadı malesef. yardımın için teşekkür ederim. birazdan deniyeceğim. birşey soracağım. Windows Üzerinden EXT3 Dosya Sistemini görme şansım varmı windows üzerinden erişebilirmiyim linux'a? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2007
Üye numarası: #145736 Yer: /home/.conky
Karma etkisi: 8882
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 887616
|
erişebilirsin bu biraz uzun bir konu aslında yayınlayacağım yazı olarak
https://help.ubuntu.com/community/Mo...irdPartyNTFS3G adresinde ingilizcesi var Türkçe Karakter Problemi Ufak bir ayarla bunun da üstesinden gelebilirsiniz. Terminal'i açın aşağıdaki komutu root olarak verin: Kod:
root@desktop:~# localedef -i tr_TR -f UTF-8 tr_TR.utf8 Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=229837 Kod:
# /etc/fstab: static file system information. # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> ... /dev/sda1 /media/Windows ntfs-3g defaults,locale=tr_TR.utf8 0 0 ... Düzenleyen ÑïghtMâ®ξ : 07-09-2008 at 17:53. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
|
Pardus Üzerinden.
Slave Olarak Bağlı SataII HDD'imi görüyorum ancak girmek istediğimde hata veriyor admin$_user vs acaip şeyler yazıyor girmiyor hdd bağlı değil diyor sağ tıklayıp bağla dediğimde gene aynı hatayı veriyor ancak daha düne kadar girebiliyordum Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=229837 Linux Üzerinden ntfs HDD'ime ulaşmak istediğimde şöyle bir hata alıyorum. dün almıyordum. ![]() Düzenleyen \Emix : 07-09-2008 at 18:55. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Nov 2006
Üye numarası: #98002
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Veteriner hekimlikte klinik ve labaratuar bulgular eşliğinde veteriner hekime hastalığın teşhisinde yardımcı olabilecek bir programın öğrenci ve mesleğe yeni adım atmış veteriner hekimler için ihtiyaçı olduğunu düşünüyorum.Bu tür bir program mevcut mu acaba?Araştırmalarıma göre türkiyede bu tür bir program yok.Yabancı kaynaklarda da araştırma yaptığımda web tabanlı şu siteye ulaştım:
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=229837 http://www.vet.cornell.edu/consultant/consult.asp Bu mantığa dayanan bir türkçe program yapılabilirmi?Yapılamasa da bu sitedeki içerik yazılım haline getirilebilir mi? En kısa zamanda cevabınızı bekliyorum. |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|