Yeni Başladım Yardımlarınızı BekliyorumS.a üiversiteye yeni başladım ve programlama dili ögrenem gerekiyor. Okulda C üzüerinden Başlayıp Java ile gideceklermiş. Benim prog bilgim 0. O yüzden ilk ne ile baslamalıyım. Visual Basic le baslayın
Konu ActiveCX tarafından açılmış, 499 kişi tarafından görüntülenip, 11 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Yeni Başladım Yardımlarınızı Bekliyorum konusundaki toplam yorum: 11, okunma sayısı: 499. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Cool Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Aug 2009
Üye numarası: #357339
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
S.a üiversiteye yeni başladım ve programlama dili ögrenem gerekiyor. Okulda C üzüerinden Başlayıp Java ile gideceklermiş. Benim prog bilgim 0. O yüzden ilk ne ile baslamalıyım. Visual Basic le baslayın die birşeyler okudum fakat Yardımınız İhtiyacım var. ___?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #362351 Yer: İzmir
Karma etkisi: 11759
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1175533
|
Bende yeniyim . araştırdım visual basic ile başlaman kolay ve iyi olacaktır . ben şu an c öğreniyorum Wardom daki bütün kaynakları taradım , şimdide kitapçıdan bir kaç kitap alıcam
sanada c öneririm orta seviyeli , kullanıcı dostu bir dil . ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Sep 2009
Üye numarası: #364702
|
İlk önce algoritmayı öğrenmen lazım, yani programlamanın temellerini-mantığını. Megep'in sitesinde güzel iki tane döküman buldum. Okulda bizede bunlardan yararlanılarak temellimizi oluşturmuştu hoca. Daha sonra vb ile devam edebilirsin kolay olduğu için. Öğrenmen çok zor olmaz. Döküman ve videolu dersleri araştır bol örnek proje yap. Vb yi çözdükten sonra benim tavsiyem c#.net te geçmen .net teknolojisin resmi programlama dili vb den daha zordur...
http://megep.meb.gov.tr/modulson/10/...yagramlari.zip http://megep.meb.gov.tr/modulson/10/...goritmalar.zip |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Cool Çırak
|
Teşekkürler . Peki Vide ol ar bulacagım bir baglantı da yardımcı olurmusunuz
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Forum Ustası
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Jun 2008
Üye numarası: #229520
Karma etkisi: 48610
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 4859991
|
Bu sitenin programlama yerıne sık sık hatta hıc cıkma derım sureklı ızle cok sey öğrenirsin,1st olmanda da fayda var meslek olarak bu ısı yapıyorsan burdan daha ıyı ogrenme yerı bulamazsın saygılar
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2008
Üye numarası: #277831 Yer: Ankara
Karma etkisi: 2416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 241202
|
Temel olarak mantığı anlaman yeterli.Tüm diller BOOLEAN(MANTIKSAL) olay üzerine kuruludur. Tüm dillerin temeli assembly'e(Donanımına göre dil değişir örn:standart pc -> x86) dayanır. İşlemler assembly'ye ardından mantıksallaşarak 1 ve 0'a döner. En zorundan başlarsan sınırsız dil öğrenirsin ve tüm dillerden assembly ile verimli programlar üretirsin. Önerim x86 Assembly'den başlamak; ileride ise c ile kullanmak için'de AT&T assembly'yi öğrenmeni öneririm. Visual Basic'i... istersen onla başla fakat bu seni görsel programcılığa yönlendirir. Kısaca cazip programlama sanatı VB'dir. Elbette her dil kendine zordur. Neyse.. Ama hepsi birbirine benzer, karahan09 arkadaşımızında dediği gibi; burda baya döküman bulabilirsin
![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Apr 2009
Üye numarası: #326389 Yer: premiumdeposu
Karma etkisi: 193
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 18949
|
Bu sitenin programlama yerıne sık sık hatta hıc cıkma derım sureklı ızle cok sey öğrenirsin,1st olmanda da fayda var meslek olarak bu ısı yapıyorsan burdan daha ıyı ogrenme yerı bulamazsın saygılar
Forum kalfası dogru soyluyor dınlemelısın bence ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2009
Üye numarası: #320031 Yer: İstanbul - Wien
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1255126
|
Önceden pascal la başlatıyorardı şimdi C ile C ile başla Jawaya kadar yolun war. ünide jawa uzerine olucak...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Cool Çırak
|
Çok Teşekkürler Arkadaşlar Son bir Soru _?
x86 Assembly den mi yoksa Vb den mi baslamalıyım_? Bil. Müh okuyorum . Amacım cok fazla dil bilmek ve baslangıc için dogru yeri secebilmek_? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Banned
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1255126
|
assembly den başla mantığı anla, ayrıca bilg müh hangi dalda okucaksın ? networking kascaksan bukadr programlamaya kaptırma. database administration, softwaring hardwaring de yazılım kasılır
itü bilg müh - viyana teknik bilg müh .. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Cool Çırak
|
hocam valla network konusunda hiç bir bilgim yok_? Bilgilendirirseniz müteşekkir olurum. Ve özelden de konusabilirz
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Banned
|
network ün dalı cok geniştir her firmada iş imkanı var artık tüm firmalar data server üzernden işlem yürüttüğünden gıda sektöründe bile yer bulursun
softwaring, yazılım bildiğin gibi. ar-ge de cok iyi para kaznırsın .. hardwaring de donanım bildiğin gibi. donanımın turkiyede hiç bir alanı yok gibi birşey.. anca fabrikalarda makinelerden sorumlu olursun..database administration, duyduğuma göre 20 milyara yakın para kazanıyor ( tabi tecürbene ve calıstıgın yere bağlı, e bide mevkine..) |
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|