Yeni bir Tartışma konusu - Pc Lan İp GizlemekSon zamanlarda ttnet adsl kullanıcılarından internetini paylaşanların başına gelebilecek bir sıkıntı ile ilgili bir konudur. Yüksek boyutlarda download oranı olan internet kullanıcıları öncelikle izlenmeye alınıyor izlenim sırasında alt ağ adresleri
Konu DinTOR tarafından açılmış, 389 kişi tarafından görüntülenip, 6 yanıt almış.
|
Özel Yazılım Trojan+, güncellemeli ve garantili. Sadece 690TL! Kredi kartınıza 12 taksit kolaylığı!
|
|||||||
Yeni bir Tartışma konusu - Pc Lan İp Gizlemek konusundaki toplam yorum: 6, okunma sayısı: 389. |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
#1 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2009
Üye numarası: #307338
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Son zamanlarda ttnet adsl kullanıcılarından internetini paylaşanların başına gelebilecek bir sıkıntı ile ilgili bir konudur.
Yüksek boyutlarda download oranı olan internet kullanıcıları öncelikle izlenmeye alınıyor izlenim sırasında alt ağ adresleri takip ediliyor 192.168.1.2 192.168.1.3 192.168.1.4 192.168.1.5 192.168.1.6 bunun gibi 5 adet kullanıcı görünce hesabı donduruyorlar ve tekrarlanınca ağır cezalar yazacaklarını söylüyorlar. Ceza yazılanı görmedim ama tespit yapıyorlar bazı arkadaşlrımı tespit ettiler. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=406880 Bu ip adreslerini telekom nasıl tespit ediyor ve bu adresleride gizlemenin yolu varmı? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Mar 2010
Üye numarası: #433878 Yer: Bursa
Karma etkisi: 3094
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 309168
|
Modemin telekoma bağlı olduğu sürüce, modem içini görebilmesi normal değil mi ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Oct 2008
Üye numarası: #267101
Karma etkisi: 4185
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 418102
|
sanmıyorum böyle bişey olucağını ;
adamların personel sayıyısı fazlanın fazlası durumunda. Bunları tepsit edebilmesi içinde bir okadar daha personel alımı yapmak zorunda . ayrıca zaten net paket sayıları oldukça yüksek , zahmet edipde bütün bu düzeni alaşa edip tekrardan kuruluma geçmezler. Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=406880 internet cafeler , cafeler, Wifi kullanan mekanlar , oteller elektronik bilişim dükkanları vs... yüzlerce yerlederde bunu önlemek oldukça zor olucagından bu olayın fos oldugu kanısındayım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #95 Yer: Meçhul
Karma etkisi: 12115
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1210671
|
Öncelikle böyle birşey olmaz diye düşünüyorum velevki olsa
Mesela evden bahsedelim benim evde 2 adet pc 3 adet te laptop varsa ve bunların hepsini kullanıyorsam bana diyemezki neden 5 pc kullanıyorsun. Dese bile ilk lafım şu olurdu imzalamış olduğum sözleşmede böyle bir madde olmadığından istediğim gibi kullanma hakkına sahibim Bu bağlamda; Hangi akla hizmet ederek benden bunu talep ediyorsunuz diye derdim ![]() Başımdan Geçen bir olayı anlatayım; Zamanında 8 Mbps 15 gb kotalı internette 15 gb kotayı geçtiğimde hız 512 Kbps ye düştümşü bununla beraber upload hızıda 1 Mbps den 256 kbps civarlarına düşmüştü. Görüşmelerim neticesinde sözleşleme belirtildiği üzere download hızının düşürülmesinin gerektiğini ve upload hızı ile ilgili bir madde olmadıgından neden upload hızımın düşürüldüğünü sorduğumda; Önce afalladı işte efendim bunlar birbiri ile orantılı oldugundan dolayı düşürülüyor denildi. Tabi bende cevap hazır dedimki böyle saçma iş olurmu hem sözleşmede belirtilmemiş hemde upload hızı düşüyor. Madem öyle neden upload hızı download hızı yükseldiğinde " 8mbps olduğunda 4 mbps olmuyor da 1 mbps "Tabi telefondakinden cevap yok " oluyor demekki bunu ayarlamak sizin elinizde olan birşey. Ben upload hızında herhangi bir düşüş olamayacağından bu paketi tercih etmiştim bundan dolayı upload hızımı eski haline getirmenizi rica ederim dedim Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=406880 Bağlı bulunduğum santralin numarasını verdiler aynı diyaloğu onlarlada yaptım uzun uzun konuşmalar sonucunda şimdi upload hızım sabit Benim için önemli olan download değil upload hızıdır tabi dowload hızıda yüksek olursa neden yüksek demem ![]() Düzenleyen Forum ustası : 05-08-2010 at 13:22. Sebep: yazı düzeni |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Çırak
![]() Kayıt Tarihi: Jan 2009
Üye numarası: #307338
Karma etkisi: 0
![]() Karma: 10
|
Yakında apartmanlara yönelik yeni bir uygulama geliyor apartman adına alınan adsl ile tüm bina sakinleri giriş yapabilecek yani bu uygulama şu demek oluyorki madem kaçak kullanıyorlar bunu biz verelimki kazanç cebimizde kalsın. Mutlaka fiyat farkı olacaktır.
Kaynak: Wardom http://www.wardom.com.tr/showthread.php?t=406880 Ayrıca gruplama yapmak artık zor değil yani kafeleri hastaneleri wi-fi mekanlarını vs. ayrı kategoriye ayırarak tekil kullanıcı görünen mekanları inceleyebilirler ki benim 2 arkadaşımı buldular arkadaş bahsediyordu çok download yapıyordum netimi kapatmışlar kapatılınca telekoma gittim ana-baba günü hepsi benim gibi, şaşırdım. devam etmek istiyorsanız yeni bir sözleşme imzalamanız gerekiyor dediler. İmzaladık aldık neyse, alttaki komşu ile gizli bir hat çektim şimdi öyle idare ediyorum diyor arkadaş şimdi demekki istenirse bulunabiliyor. bu metodu çözmek gerek nasıl diskalifiye edebiliriz acaba? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Forum Kalfası
![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: Nov 2004
Üye numarası: #95 Yer: Meçhul
Karma etkisi: 12115
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 1210671
|
Alıntı:
![]() O arkadaş dememişmi sözleşmede imzalamadığım şeyden ötürü sızınırsız olan inteernetimi neden kestiniz diye ![]() Sormuşsa ne cevap almış merak ettim |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
1st Class WarrioR
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kayıt Tarihi: May 2005
Üye numarası: #19756
Karma etkisi: 7746
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karma: 773439
|
Alıntı:
![]() Sözleşmede yer almıyorsa mübah hocam istediğini yaparsın ![]() Dip Not: Ayrıca aynı evde sadece 1 bilgisayar mı kullanıcak? Öyle bir zorunluluk yok ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
|
|